niedziela, 29 kwietnia 2018

Ciasto jogurtowe z rabarbarem


Bardzo szybkie i proste ciasto z dodatkiem rabarbaru. Ciasto bardzo fajnie smakuje z każdymi owocami.





Składniki:
  • 3 jajka
  • 190 ml jogurtu naturalnego
  • 2,5 szkl mąki
  • ¾  szkl cukru
  • ¾  szkl oleju
  • cukier wanilinowy
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3-4 szt. rabarbaru
  • cukier puder do posypania po wierzchu

Jajka ubić z cukrami, dodać jogurt naturalny, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu wlać olej. Wylać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia.
Rabarbar umyć, obrać i pokroić na centymetrowe kawałki. Poukładać na cieście, delikatnie docisnąć.
Piec w 175 stopniach około 25-30 min, tak do zrumienienia. Po przestudzeniu posypać cukrem pudrem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz