Bardzo szybkie i proste ciasto z dodatkiem rabarbaru. Ciasto bardzo fajnie smakuje z każdymi owocami.
Składniki:
- 3 jajka
- 190 ml jogurtu naturalnego
- 2,5 szkl mąki
- ¾ szkl cukru
- ¾ szkl oleju
- cukier wanilinowy
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3-4 szt. rabarbaru
- cukier puder do posypania po wierzchu
Jajka
ubić z cukrami, dodać jogurt naturalny, mąkę wymieszaną z proszkiem do
pieczenia. Na końcu wlać olej. Wylać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia.
Rabarbar
umyć, obrać i pokroić na centymetrowe kawałki. Poukładać na cieście, delikatnie
docisnąć.
Piec
w 175 stopniach około 25-30 min, tak do zrumienienia. Po przestudzeniu posypać
cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz