Warstwowe ułożenie składników w metalowych obręczach to bardzo fajny sposób na podanie sałatki z tuńczykiem. Przepis bierze udział w konkursie www.konkurstunczyk.eu do którego wszystkich zapraszam.
Składniki na 12 małych torcików:
- 15 dkg ryżu
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym Princes
- 1 brokuł
- 15 dkg żółtego sera
- 3 jajka
- pęczek szczypiorku
- 12 łyżek majonezu
- sól, pieprz
Jajka
ugotować, wystudzić, obrać i zetrzeć na tarce.
Brokuł
podzielić na małe różyczki, ugotować i wystudzić.
Tuńczyka
odsączyć.
Ser żółty zetrzeć
na tarce.
Szczypiorek
umyć, wyszyć i pokroić.
Przygotować metalowe obręcze. Między każdą warstwę smarować po trochu majonezem (łyżka na obręcz). Na spód położyć ryż, później tuńczyka, następnie brokuł, ser i
na końcu jajka. Wierzch posypać szczypiorkiem. Zdjąć obręcze i schodzić w lodówce.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz