niedziela, 22 kwietnia 2018

Mini torciki z tuńczykiem

Warstwowe ułożenie składników w metalowych obręczach to bardzo fajny sposób na podanie sałatki z tuńczykiem. Przepis bierze udział w konkursie www.konkurstunczyk.eu do którego wszystkich zapraszam. 

 Składniki na 12 małych torcików:

  • 15 dkg ryżu
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym Princes
  • 1 brokuł
  • 15 dkg żółtego sera
  • 3 jajka
  • pęczek szczypiorku
  • 12 łyżek majonezu
  • sól, pieprz
Ryż ugotować i wystudzić.
Jajka ugotować, wystudzić, obrać i zetrzeć na tarce.
Brokuł podzielić na małe różyczki, ugotować i wystudzić.
Tuńczyka odsączyć.
Ser żółty zetrzeć na tarce.
Szczypiorek umyć, wyszyć i pokroić.
Przygotować metalowe obręcze. Między każdą warstwę smarować po trochu majonezem (łyżka na obręcz). Na spód położyć ryż, później tuńczyka, następnie brokuł,  ser i na końcu jajka. Wierzch posypać szczypiorkiem. Zdjąć obręcze i schodzić w lodówce.
Smacznego.





#MasterTuńczyk 
  Wiosna na widelcu z tuńczykiem Princes

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz