niedziela, 22 kwietnia 2018

Tuńczykowy kwiat


Pasta z tuńczyka podana w zabawny, kolorowy sposób to mój sposób na niejadka. Podana na chrupkim kukurydzianym pieczywie. Przepis zgłoszony do konkursu na który wszystkich zapraszam a po szczegóły zapraszam na stronę www.konkurstunczyk.eu.



Składniki:
  • tuńczyk w sosie własnym Princes, 2 puszki
  • cebula  1 sztuka
  • majonez 3 łyżki
  • papryka słodka lub ostra
  • pieprz
  • papryka konserwowa
  • małe wafle ryżowe 
  • do dekoracji: szczypiorek




Tuńczyka osączyć z z zalewy, przełożyć do miski i rozgnieć widelcem. Cebulę  pokroić w drobniutką kostkę i wsypać do ryby. Doprawić papryką i pieprzem, dodać majonez. Mieszać do uzyskania jednolitej pasty. Zrobić małe kulki i ułożyć na waflach ryżowych. W koło posypać pokrojoną w kostkę papryką konserwową. Ułożyć na kształt kwiatka a łodygę i liście zrobić ze szczypiorku. Smacznego.





 #MasterTuńczyk


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz