czwartek, 19 kwietnia 2018

Nadziewane bułki


Fajne sycąca danie na przyjęcie zarówno dla dorosłych jak i dzieci.



Składniki:

  • 10-12 dużych bułek
  • 1 kapusta pekińska
  • 60 dkg fileta z kurczaka
  • 1-2 łyżki przyprawy kebab-gyros
  • 3 pomidory
  • 2 ogórki konserwowe
  • 7 łyżek majonezu
  • 2 łyżki ketchupu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 10-12 plastrów żółtego sera
  • łyżka oliwy
  • sól, pieprz


Z bułek odciąć wierzch i wydrążyć środek.
Kapustę pekińską posiekać dość drobno.
Filet z kurczaka pokroić w kostkę, obsypać przyprawą kebab-gyros i usmażyć na łyżce oliwy.
Pomidora sparzyć, zdjąć skórę i pokroić w kostkę.
Ogórka konserwowego także pokroić w kostkę.
Wszystko razem wymieszać.
Majonez, ketchup, musztardę i przyprawy wymieszać razem. Gotową mieszanką posmarować bułki w środku a resztę wymieszać z warzywami i mięsem.
Gotowym farszem nadziać bułki. Na wierzch każdej położyć plaster żółtego sera.
Piec w piekarniku do zrumienienia sera i aż farsz będzie ciepły.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz