Kruche ciasto z nadzieniem czekoladowym polecam.
Składniki:
- margaryna
- 3 szkl. mąki
- pół szkl cukru pudru
- pół łyżeczki cukru wanilinowego
- 1 jajko
- 1 żółtko
- szczypta soli
- krem czekoladowy
- pół tabliczki czekolady
Z podanych
składników zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować i pokroić na prostokąt. Na każdy kawałek ciasta
nałożyć porcję kremu czekoladowego , następnie
złożyć na pół i zlepić ranty dociskając ząbkami widelca. Przygotowane ciastka
położyć na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem i piec w nagrzanym
piekarniku przez około 15 minut lub do momentu, gdy się zarumienią. Po
upieczeniu ciastka wystudzić.
Czekoladową rozpuść w kąpieli wodnej.
Upieczone i wystudzone ciasteczka polać dekoracyjnie czekoladą i pozostawić do
zastygnięcia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz