czwartek, 26 kwietnia 2018

Ciasteczka z kremem czekoladowym


Kruche ciasto z nadzieniem czekoladowym polecam.





Składniki:


  •          margaryna
  •         3 szkl. mąki
  •          pół szkl cukru pudru
  •          pół łyżeczki cukru wanilinowego
  •          1 jajko
  •          1 żółtko
  •          szczypta soli
  •          krem czekoladowy
  •          pół tabliczki czekolady


Z podanych składników zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować i pokroić na  prostokąt. Na każdy kawałek ciasta nałożyć  porcję kremu czekoladowego , następnie złożyć na pół i zlepić ranty dociskając ząbkami widelca. Przygotowane ciastka położyć na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem i piec w nagrzanym piekarniku przez około 15 minut lub do momentu, gdy się zarumienią. Po upieczeniu ciastka wystudzić.
  Czekoladową rozpuść w kąpieli wodnej. Upieczone i wystudzone ciasteczka polać dekoracyjnie czekoladą i pozostawić do zastygnięcia.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz