Serowe ciasteczka obtoczone w cukrze.
Składniki:
- 200 g
masła
- 200 g
twarogu półtłustego w kostce
- 2 szklanki
mąki
- 2 żółtka
- 2 łyżki
zimnej wody
- 1/2
szklanki cukru do obtoczenia
Masło zetrzeć na tarce, dodać pokruszony ser i mąkę. Następnie dodać żółtka i wodę,
zagnieść jednolite ciasto. Ciasto
schłodzić w lodówce około 1 godziny.
Po tym
czasie ciasto cienko rozwałkować i wycinać szklanką kółka.
Cukier
wsypać do talerza i obtaczać w nim krążki ciasta, następnie składać na pół,
ponownie obtoczyć, jeszcze raz na pół i jeszcze raz obtoczyć w cukrze.
Gotowe
ciastka układać na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 175 st. C
około 30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz