Pierwszy raz taką bezę jadłam w cukierni w Nałęczowie. Bardzo mi posmakowała i postanowiłam zrobić ją w domu. Co prawda użyłam kupionych bez bo moje nie wyszły takie dobre.
Składniki:
- 4 bezy
- 25o ml śmietanki 30%
- 2 łyżki kawy cappuccino
- pół łyżeczki żelatyny
- 1 banan
- czekolada mleczna
- 1 łyżka orzeszków ziemnych
Śmietanę
ubić, dodać kawę cappuccino i żelatynę rozpuszczoną w łyżce wody. Ubita
śmietanę wyłożyć na bezy.
Banana
przekroić na pół i podzielić na 4 części.
Czekoladę
rozpuścić w kąpieli wodnej. Banany polać czekoladą i ułożyć na bitej śmietanie.
Wierzch posypać posiekanymi orzeszkami ziemnymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz