Składniki:
- 15 dkg ryżu
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1 brokuł
- 15 dkg żółtego sera
- 3 jajka
- szczypiorek
- 6 łyżek majonezu
- sól, pieprz
Ryż ugotować
i wystudzić.
Jajka
ugotować, wystudzić, obrać i zetrzeć na tarce.
Brokuł
podzielić na mniejsze różyczki, ugotować i wystudzić.
Tuńczyka
odsączyć.
Ser żółty zetrzeć
na tarce.
Szczypiorek
umyć, wyszyć i pokroić.
W salaterce
na spód wyłożyć ryż (posmarować 1,5 łyżki majonezu, posilić i popieprzyć- tak postępować
przy każdej warstwie). Na ryż wyłożyć tuńczyka, następnie brokuł, później ser i
na końcu jajka. Wierzch posypać szczypiorkiem.
Dekorację
zrobiłam z przepiórczych jajeczek, majonezu i rzodkiewki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz