Sposób na śniadaniowe kanapki lub piknikową przekąskę. Szybka, prosta i smaczna.
Składniki:
- 1 bagietka
- 2 serki śmietankowe kanapkowe
- 2 łyżki pokrojonych ogórków kiszonych
- 4 łyżki pokrojonej papryki konserwowej ( czerwonej i żółtej)
- 2 łyżki pokrojonej w kostkę szynki
- sól, pieprz,
- mielona papryka.
Długą
bagietkę pokroić na krótsze 2-3 kawałki,
odkroić końce i ostrożnie, pomagając sobie długim, cienkim nożem do filetowania
wykroić a właściwie wydłubałam ze środka większość miąższu pozostawiając prawie
samą skórkę dookoła.
Serek
przełożyć do miski i dodać pozostałe składniki i przyprawić. Masą napełnić wydrążone
bułki upychając nadzienie łyżeczką z obu stron.
Nafaszerowane
bułki zawinąć, każdą osobno, w kawałek folii i odłożyć do lodówki na 2-3
godziny. Schłodzone pokroić nożem na
plastry i ułożyłam na talerzu.
Farsz można
dowolnie modyfikować dodając dowolne składniki i doprawiając wedle swojego
gustu. Można też użyć zwykłego sera białego, ale trzeba go wcześniej dobrze
zmielić żeby nie miał grudek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz