poniedziałek, 19 marca 2018

Pizza OYAKATA


Kolejna propozycja pizzy z patelni tym razem z OYAKATA Japońska wołowina o smaku Wasabi. Jest po połączenia dania japońsko-włoskiego, które bardzo fajnie smakuje.





Składniki:
    Oyakata japońska wołowina smak Wasabi 1 sztuka
    jajka 1 sztuka
    ketchup 1 łyżka
    papryka konserwowa czerwona i żółta 1 łyżka
    groszek konserwowy 1 łyżka
    szynka 2 plastry
    ser żółty 3 plastry
    oliwa
Makaron zalać wodą, odcedzić,  przełożyć z opakowania do miski. Dodać sos i wymieszać z jajkiem . Na patelnię wlać pół łyżki oliwy, rozgrzać i wyłożyć makaron na całą powierzchnię. Gdy się już zrumieni przekręcić makaronowy spód na drugą stronę. Rozsmarować ketchup i położyć, szynkę, paprykę, groszek i ser, przykryć pokrywką i smażyć aż ser się rozpuści a spód przyrumieni. Smakuje dobrze na ciepło i na zimno.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz