Kolejna propozycja pizzy z patelni tym razem z OYAKATA Japońska wołowina o smaku Wasabi. Jest po połączenia dania japońsko-włoskiego, które bardzo fajnie smakuje.
Składniki:
Oyakata japońska wołowina smak Wasabi 1 sztuka
jajka 1 sztuka
ketchup 1 łyżka
papryka konserwowa czerwona i żółta 1 łyżka
groszek konserwowy 1 łyżka
szynka 2 plastry
ser żółty 3 plastry
oliwa
Makaron
zalać wodą, odcedzić, przełożyć z
opakowania do miski. Dodać sos i wymieszać z jajkiem . Na patelnię wlać pół
łyżki oliwy, rozgrzać i wyłożyć makaron na całą powierzchnię. Gdy się już
zrumieni przekręcić makaronowy spód na drugą stronę. Rozsmarować ketchup i
położyć, szynkę, paprykę, groszek i ser, przykryć pokrywką i smażyć aż ser się
rozpuści a spód przyrumieni. Smakuje dobrze na ciepło i na zimno.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz