czwartek, 1 marca 2018

Kisiel jabłkowy z żurawiną

Wiosenny kisiel z sokiem jabłkowym Hortex i żurawiną to szybki rozgrzewający deserek.








Składniki:
·         jabłko
·         1 szkl. soku jabłkowego Hortex
·         1 łyżka  suszonej żurawiny
·         1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
·         3 łyżki wody



Jabłko umyć, obrać i pokroić w kostkę.
Do rondelka wlać sok. Zagotować.
Dodać suszoną żurawinę i pokrojone jabłko. Gotować 2-3 minuty, aż jabłko lekko zmięknie.
Do mąki dodać 3 łyżki wody. Wymieszać razem. Mąkę z wodą wlać do gotującego się soku z jabłka i żurawiny. Szybko wymieszać i poczekać, aż całość zgęstnieje. Gotować przez około 30 sekund. Zdjąć  z ognia i przestudzić.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz