wtorek, 14 listopada 2017

Zupa porowo-pieczarkowa z kurczakiem





 Moja propozycja to jesienna zupa porowo-pieczarkowa z filetem z kurczaka. Druga wersja tej zupy to z małymi kulkami z mięsa mielonego. Dzięki nożom Ambition krojenie mięsa poszło bardzo szybko i sprawnie
        #myAmbition


https://dajar.pl/ambition




http://www.ambition.pl/kolekcja/noze-pure-line


Składniki:
1-1,2 kg fileta z kurczaka
2 pory
25-30 dkg pieczarek
4 serki topione
3 kostki rosołowe
3-3,5 litra wody
2 łyżka masła
2 łyżki oleju
sól
pieprz
Pora oczyścić, umyć, pokroić w plastry i podsmażyć na maśle. 

Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i usmażyć.
Do garnka wlać wodę, dodać kostki rosołowe i zagotować.
Filet z kurczaka pokroić w kostkę lub paski, przyprawić i podsmażyć na oleju.

Por i pieczarki zblendować i dodać do wywaru. Następnie dodać usmażonego kurczaka.
Serki topione zmiksować z 2 łyżkami wywaru porowego i wlać do garnka.
Wszystko razem zagotować. Doprawić solą i pieprzem.
Smacznego



Zdrowa jesień na talerzu 
 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz