Moja propozycja to jesienna zupa porowo-pieczarkowa z filetem z kurczaka. Druga wersja tej zupy to z małymi kulkami z mięsa mielonego. Dzięki nożom Ambition krojenie mięsa poszło bardzo szybko i sprawnie
#myAmbition
Składniki:
1-1,2 kg
fileta z kurczaka
2 pory
25-30 dkg
pieczarek
4 serki
topione
3 kostki
rosołowe
3-3,5 litra
wody
2 łyżka
masła
2 łyżki
oleju
sól
pieprz
Pieczarki
umyć, pokroić w plasterki i usmażyć.
Do garnka
wlać wodę, dodać kostki rosołowe i zagotować.
Por i
pieczarki zblendować i dodać do wywaru. Następnie dodać usmażonego kurczaka.
Serki
topione zmiksować z 2 łyżkami wywaru porowego i wlać do garnka.
Wszystko
razem zagotować. Doprawić solą i pieprzem.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz