sobota, 11 listopada 2017

Gofry z płatkami kukurydzianymi




 Gofry bardzo często goszczą w moim domu. Dziś zrobiłam po raz pierwszy gofry z płatkami kukurydzianymi i muszę przyznać, że zniknęły w mig bez żadnych dodatków. Myślę, że na stałe zagoszczą one u nas na śniadanie. Postanowiłam je także zgłosić do konkursu Siła zbóż na dzień dobry.
#dzienzdrowegosniadania #odkryjcomozezboze #silazezboz #lubella #lubellacornflakes  




Składniki:

  • 2,5 szkl. mąki
  • 2 szkl. mleka
  • 2 jajka
  • 10 ml oleju
  • 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki płatków kukurydzianych  Corn Flakes klasyczne Lubella
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego

Jajka zmiksować z cukrem wanilinowym, dodać mleko i stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą. Następnie wlać olej, zmiksować . Na koniec dodać płatki kukurydziane i wymieszać
Gofrownicę rozgrzać,  wlać ciasto i piec  do uzyskania złotego koloru.
Podawać same, posypane cukrem pudrem lub z ulubionymi składnikami.




SIŁA ZBÓŻ NA DZIEŃ DOBRY



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz