Gofry bardzo często goszczą w moim domu. Dziś zrobiłam po raz pierwszy gofry z płatkami kukurydzianymi i muszę przyznać, że zniknęły w mig bez żadnych dodatków. Myślę, że na stałe zagoszczą one u nas na śniadanie. Postanowiłam je także zgłosić do konkursu Siła zbóż na dzień dobry.
#dzienzdrowegosniadania #odkryjcomozezboze #silazezboz #lubella #lubellacornflakes
Składniki:
- 2,5 szkl. mąki
- 2 szkl. mleka
- 2 jajka
- 10 ml oleju
- 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki płatków kukurydzianych Corn Flakes klasyczne Lubella
- szczypta soli
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego
Jajka
zmiksować z cukrem wanilinowym, dodać mleko i stopniowo mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia i solą. Następnie wlać olej, zmiksować . Na koniec dodać
płatki kukurydziane i wymieszać
Gofrownicę
rozgrzać, wlać ciasto i piec do uzyskania złotego koloru.
Podawać
same, posypane cukrem pudrem lub z ulubionymi składnikami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz