poniedziałek, 20 listopada 2017

Jabłkowe talarki ze śledziem




 Przepis podpatrzyłam w jednej z kolorowych gazet i postanowiłam wypróbować bo takiego połączenia jeszcze nie robiłam i nie jadłam. Wyszło smacznie i do tego wizualnie bardzo ładnie. Bardzo często robię jako przystawkę na przyjęcia.



Składniki:

  •          2 twarożki do smarowania
  •         2 filety śledziowe
  •        cebula
  •        szczypiorek
  •          sok z cytryny
  •          4 łyżki jogurtu naturalnego
  •          2 czerwone jabłka
  •          buraczki marynowane

Serek mieszamy z posiekanym szczypiorkiem. Dodajemy drobno pokrojoną cebulkę i jogurt. Wszystko razem mieszamy.
Filety kroimy w paski. Umyte jabłka kroimy w plastry, skrapiamy sokiem z cytryny. Wycinamy gniazda nasienne z jabłek. Na plastrach układamy częściowo zwinięte paski śledzia i serek. Dekorujemy kleksami marynowanych buraczków.


Jabłka jako inspiracja w kuchni


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz