Przepis podpatrzyłam w jednej z kolorowych gazet i postanowiłam wypróbować bo takiego połączenia jeszcze nie robiłam i nie jadłam. Wyszło smacznie i do tego wizualnie bardzo ładnie. Bardzo często robię jako przystawkę na przyjęcia.
Składniki:
- 2 twarożki do smarowania
- 2 filety śledziowe
- cebula
- szczypiorek
- sok z cytryny
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 czerwone jabłka
- buraczki marynowane
Serek mieszamy z posiekanym szczypiorkiem. Dodajemy drobno
pokrojoną cebulkę i jogurt. Wszystko razem mieszamy.
Filety kroimy w paski. Umyte jabłka kroimy w plastry,
skrapiamy sokiem z cytryny. Wycinamy gniazda nasienne z jabłek. Na plastrach
układamy częściowo zwinięte paski śledzia i serek. Dekorujemy kleksami
marynowanych buraczków.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz