Ciasteczka z płatków kukurydzianych bardzo często przygotowuję dla mojej córeczki. Ważne jest dla mnie to, że przygotowuję je sama a w związku z tym wiem co zjada moje dziecko.
#dzienzdrowegosniadania #odkryjcomozezboze #silazezboz #lubella #lubellacornflakes
Składniki:
- 1 margaryna
- 1/2 szklanki miodu
- 2 jaja
- 3 szklanki mąki
- 1 cukier waniliowy
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 5 szklanek płatków kukurydzianych Lubella (3,5 szkl. Corn Flakes klasyczne i 1,5 szkl. Corn Flakes Kakao i miód)
- 1 łyżka pestek dyni
- 50 g orzechów włoskich
- 50 g łuskanego słonecznika
Margarynę
rozpuścić i ostudzić. Jaja ubić z cukrem waniliowym i dodać miód. Dodawać po trochu mąkę wymieszaną z proszkiem
do pieczenia i wystudzoną margaryną. Dokładnie wymieszać. Następnie dodać
płatki kukurydziane, słonecznik, drobno posiekane orzechy, pestki dyni
i wymieszać. Z masy formować
kulki i lekko spłaszczać, układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.
Piec około 15-20 minut w temperaturze 180°C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz