niedziela, 26 listopada 2017

Ciasteczka z płatków kukurydzianych



Ciasteczka z płatków kukurydzianych bardzo często przygotowuję dla mojej córeczki. Ważne jest dla mnie to, że przygotowuję je sama a w związku z tym wiem co zjada moje dziecko.



#dzienzdrowegosniadania #odkryjcomozezboze #silazezboz #lubella #lubellacornflakes

Składniki:

  • 1 margaryna
  • 1/2 szklanki miodu
  • 2 jaja
  • 3 szklanki mąki
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 5 szklanek płatków kukurydzianych Lubella (3,5 szkl. Corn Flakes klasyczne i 1,5 szkl. Corn Flakes Kakao i miód) 
  • 1 łyżka pestek dyni
  • 50 g orzechów włoskich
  • 50 g łuskanego słonecznika

Margarynę rozpuścić i ostudzić. Jaja ubić z cukrem waniliowym i dodać miód.  Dodawać po trochu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wystudzoną margaryną. Dokładnie wymieszać. Następnie dodać płatki kukurydziane, słonecznik, drobno posiekane orzechy, pestki dyni  i wymieszać. Z masy formować kulki i lekko spłaszczać, układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Piec około 15-20 minut w temperaturze 180°C. 









SIŁA ZBÓŻ NA DZIEŃ DOBRY





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz