Delikatny puszysty sernik z dodatkiem serduszek truskawkowych Łowicz.
#lowicz #dzem #konfitura #truskawki
Składniki:
na
serduszka:
- 2 galaretki truskawkowe
- 1 ¾ szkl wody
- dżem truskawkowy niskosłodzony Łowicz
na sernik:
- 1 kg serka naturalnego
- 200 ml śmietanki 30%
- cukier wanilinowy
- 6 łyżek cukru pudru
- 3 łyżki żelatyny
- 9 łyżek wody
Galaretki
rozpuścić w wodzie i do gorącej dodać dżem. Wymieszać i przestudzić. Wylać do
silikonowych muffinek serduszek i zostawić w lodówce do zastygnięcia.
Gdy się
zastygną, wyjąć serduszka i zrobić z nich obwódek w tortownicy .
Żelatynę
namoczyć w wodzie i po napęcznieniu podgrzać.
Śmietankę
ubić.
Ser
zmiksować z cukrami, dodać ubitą śmietanę i na końcu wlewać po trochu ciągle
miksując żelatynę.
Masę serową
wylać na serduszka. Wstawić do lodówki do stężenia najlepiej na całą noc.
Wyjąć z
tortownicy i udekorować na wierzchu serduszkiem i listkami mięty. Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz