niedziela, 3 grudnia 2017

Paszteciki z tortilli

Takie paszteciki z tortilli szybko się robi, można wykorzystać dodatki takie jakie akurat mamy pod ręką. Ja zazwyczaj mam placki tortilli w domu i gdy zjawią się niezapowiedziani gości, kilka minut i przekąska na ciepło gotowa. Czasami podaje takie paszteciki z czerwonym barszczem a do środka dodaje podsmażone pieczarki.




#kotlin #iloveketchup #smaknr1 #BEZograniczen



Składniki:

  • 4 placki tortilli
  • 2 łyżki majonezu
  • ketchup łagodny Kotlin
  • 2 parówki, wędlina lub smażony filet kurczaka
  • 4 plastry sera żółtego


Każdy placek tortilli na środku posmarować majonezem ( tak z pół łyżki) i ketchupem, na to ułożyć pokrojoną w plastry parówkę, wędlinę lub filet z kurczaka  przykryć plastrem sera. Placek zwinąć jak pasztecik. Upiec w opiekaczu do kanapek. Smacznego.






I LOVE KETCHUP




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz