środa, 15 lutego 2017

Rożki czekoladowe Lusette



Rożki czekoladowe Lusette


Składniki:


  • 10 dkg czekolady gorzkiej lub deserowej
  • 150 ml śmietanki kremówki
  • łyżka cukru pudru
  • 1 płaska łyżka żelatyny
Z papieru do pieczenia wyciąć 4 krążki o średnicy 15 cm, zwinąć je w różki a bok skleić taśmą samoprzylepną.

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wystudzić. Łyżką nałożyć do rożków i rozsmarować pędzelkiem by czekolada równo pokryła ścianki. Włożyć do zamrażalnika na 5 minut. Po tym czasie zdjąć papier.

Śmietanę ubić z cukrem pudrem i dodać  żelatynę rozpuszczoną w 4 łyżkach wody. Dosypać drobno starty na tarce wafelek  Lusette ( kawałek zostawić do dekoracji) i wymieszać. Przełożyć do szprycy i wcisnąć bitą śmietanę do rożków.
Do każdego na wierzch włożyć do dekoracji kawałek  wafelka mlecznego Lusette.





Odkryj swoją słodką przyjemność z wafelkami Lusette

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz