Rożki czekoladowe Lusette
Składniki:
- 10 dkg czekolady gorzkiej lub deserowej
- 150 ml śmietanki kremówki
- łyżka cukru pudru
- 1 płaska łyżka żelatyny
- wafelek Lusette mleczny
Z papieru do pieczenia wyciąć 4 krążki o średnicy 15 cm,
zwinąć je w różki a bok skleić taśmą samoprzylepną.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wystudzić. Łyżką
nałożyć do rożków i rozsmarować pędzelkiem by czekolada równo pokryła ścianki.
Włożyć do zamrażalnika na 5 minut. Po tym czasie zdjąć papier.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem i dodać żelatynę rozpuszczoną w 4 łyżkach wody.
Dosypać drobno starty na tarce wafelek Lusette ( kawałek zostawić do dekoracji) i
wymieszać. Przełożyć do szprycy i wcisnąć bitą śmietanę do rożków.
Do każdego na wierzch włożyć do dekoracji kawałek wafelka mlecznego Lusette.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz