poniedziałek, 20 lutego 2017

Ciasto jabłkowa delicja



Ciasto jabłkowa delicja




Składniki:
·         4 paczki herbatników
·         2 galaretki cytrynowe
·         1,5 szklanki soku jabłkowego Hortex
·         2 słoiczki smażonych jabłek
·         czekolada gorzka na polewę

      Galaretki połączyć z wrzącym sokiem jabłkowym. Wymieszać do całkowitego rozpuszczenia i wystudzić. Formę  z wysokim brzegiem wyłożyć  pergaminem. Na spodzie rozłożyć herbatniki.
Tężejącą galaretkę dobrze wymieszać ze smażonymi jabłkami. Następnie włożyć na 10 minut do lodówki. Następnie schłodzoną masę jabłkową rozsmarować na spodzie z herbatników. Przykryć pozostałymi ciastkami, lekko docisnąć. Ciasto wstawić na 2-3 godziny do lodówki.
Gorzką czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać ciasto. Schłodzić, pokroić na kawałki i dowolnie udekorować.







  


  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz