Ciasto jabłkowa delicja
Składniki:
·
4 paczki herbatników
·
2 galaretki cytrynowe
·
1,5 szklanki soku jabłkowego Hortex
·
2 słoiczki smażonych jabłek
·
czekolada gorzka na polewę
Galaretki połączyć z wrzącym sokiem jabłkowym. Wymieszać do
całkowitego rozpuszczenia i wystudzić. Formę
z wysokim brzegiem wyłożyć
pergaminem. Na spodzie rozłożyć herbatniki.
Tężejącą galaretkę dobrze wymieszać ze smażonymi jabłkami.
Następnie włożyć na 10 minut do lodówki. Następnie schłodzoną masę jabłkową
rozsmarować na spodzie z herbatników. Przykryć pozostałymi ciastkami, lekko
docisnąć. Ciasto wstawić na 2-3 godziny do lodówki.
Gorzką czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać ciasto.
Schłodzić, pokroić na kawałki i dowolnie udekorować.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz