Dziś chciałam się podzielić przepisem z wykorzystaniem produktów, które zostały mi dostarczone do wypróbowania przez firmę Helio. Postanowiłam użyć je do mojego przepisu na wafle i muszę przyznać, że wyszły bardzo smaczne. Morwa dodała słodyczy a miechunka lekko kwaskowata przełamała tę słodycz. Polecam zakup zarówno morwy jak i miechunki. Ja przyznam się szczerze pierwszy raz miałam okazję je wypróbować , ale na pewno nie ostatni.
Składniki:
- ½ szkl. wody
- 2 łyżki kakao
- szkl. cukru
- margaryna
- pół aromatu rumowego
- paczka wafli
- bakalie( wszystkiego dałam po garści) orzechy włoskie, rodzynki oraz morwa biła i miechunka Helio
Dwa wafle zostawić a trzy pokruszyć na kawałki.
Orzechy i miechunkę posiekać na mniejsze kawałki.
Do garnka wlać wodę, dodać kakao, margarynę i cukier.
Wszystko razem rozpuścić i dodać aromat. Do gorącego wsypać pokruszony wafel i
wszystkie bakalie.
Wyłożyć na jeden wafel i przykryć drugim. Obciążyć aby wafle
się skleiły.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz