sobota, 2 grudnia 2017

Sernik na zimno z truskawkowymi sercami



Delikatny puszysty sernik z dodatkiem serduszek truskawkowych Łowicz.


 #lowicz #dzem #konfitura #truskawki

Składniki:

na serduszka:

  • 2 galaretki truskawkowe
  • 1 ¾ szkl wody
  • dżem truskawkowy niskosłodzony Łowicz

na sernik:
  • 1 kg serka naturalnego
  • 200 ml śmietanki 30%
  • cukier wanilinowy
  • 6 łyżek cukru pudru
  • 3 łyżki żelatyny
  • 9 łyżek wody
Galaretki rozpuścić w wodzie i do gorącej dodać dżem. Wymieszać i przestudzić. Wylać do silikonowych muffinek serduszek i zostawić w lodówce do zastygnięcia.
Gdy się zastygną, wyjąć serduszka i zrobić z nich obwódek w tortownicy .
Żelatynę namoczyć w wodzie i po napęcznieniu podgrzać.
Śmietankę ubić.
Ser zmiksować z cukrami, dodać ubitą śmietanę i na końcu wlewać po trochu ciągle miksując żelatynę.  
Masę serową wylać na serduszka. Wstawić do lodówki do stężenia najlepiej na całą noc.
Wyjąć z tortownicy i udekorować na wierzchu serduszkiem i listkami mięty. Smacznego






Z MIŁOOOŚCI DO TRUSKAWEK





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz