czwartek, 27 lipca 2017

Kukurydziane placuszki z serkiem i warzywami






Przepis jest banalnie prosty i każdemu uda się je zrobić te placuszki. Na wierch można dodawać różne składniki. Pasuje zarówno łosoś jak i tuńczyk. Próbowałam zrobić wersje na sodko i także jest dobra. Do tego słodki serek i owoce bardzo fajne i zdrowe jedzonko szczególnie dla dzieci, które jedzą oczami.

Składniki:
  • 2 szkl. mąki kukurydzianej
  • 1 szkl. ciepłej wody
  • sól i pieprz
  • serek śmietankowy lub taki jaki lubimy
  • warzywa ( ja dałam pomidorki koktajlowe, ogórka, rzodkiewkę i szczypiorek)


Z 2 szklanek mąki kukurydzianej, szklanki ciepłej wody, soli i pieprzu zagnieść ciasto. Podzielić na placuszki, które usmażyć lub upiec w piekarniku. Wystudzone posmarować ulubionym serkiem śmietanowym. Na wierzch ułożyć pokrojone pomidorki, ogórki, rzodkiewki, szczypiorek i posypać solą oraz pieprzem.






 
 Wytrawne tarty i placki - najlepsze na letni obiad

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz