Pomysł powstania kulek serowych zrodził się, ponieważ moja córcia niezbyt lubi biały ser. Gdy zobaczyła takie kuleczki nie marudziła tylko zjadła. Polecam na śniadanie, szybko się robi i bardzo fajnie smakuję. Delikatny ser i chrupiące sucharki. Polecam wypróbować z sucharkami delikatesowymi extra Mamut.
Składniki:
- kostka białego chudego sera ( 20dkg)
- sucharki Mamut
- przyprawy wedle uznania( ja tylko trochę posoliłam)
- szczypiorek
- ziarna słonecznika
2-3 sztuki
sucharków pokroić w kosteczkę. Ser przełożyć do miski, dodać posiekane suchary i
przyprawy. Wszystko razem wymieszać.
Szczypiorek
posiekać.
Dłonie
zwilżyć wodą żeby ser nam się nie kleił. Formować kulki wielkości orzecha
włoskiego i obtaczać w jedne w posiekanym szczypiorku, drugie w ziarnach
słonecznika a pozostałe w posiekanych sucharkach.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz