Paluchy z soi goszczą na moim Wigilijnym stole od niedawna. Gdy je pierwszy raz zrobiłam bardzo smakowały moim domownikom. Od tego czasu robię je co roku. Przepis dostałam od mojej mamy.
Składniki:
- 30 dkg soi
- 2 jajka
- 1 łyżka bułki tartej
- 8 dkg żółtego sera
- sól, pieprz
- olej do smażenia
Ugotować soję, odcedzić, wystudzić i przepuścić przez
maszynkę. Zmieloną wymieszać z ubitymi jajkami, bułką tartą, startym serem i
przyprawami. Uformować paluchy, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju.
Podawać z sosem pomidorowym lub pieczarkowym. Smacznego.
Paluchy usmażyłam na patelni Taurus firmy Ambition. Zapraszam do odwiedzenia strony http://ambition.pl/ na prawdę warto.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz